Mantrailen - Followthenose 1a

Title
Ga naar de inhoud
Speuren


Mantrailen:
 
Mantrailen is een zeer leuke sport om samen met je hond te beoefenen
Bij het mantrailen zoekt de hond gericht naar de specifieke geur van een bepaalde persoon.
Met behulp van een geurbron, zoals een kledingstuk, sleutelbos, haarborstel, enz. van die persoon neemt de hond de geur op en zoekt waar hij die geur nog meer vindt en gaat zo het spoor vervolgen.
Die persoonsgebonden geur is voor de hond als het ware een soort vingerafdruk. Het is individueel en specifiek.
 
Mantrailen is teamwerk: je hond heeft de neus, jij het inzicht in wat de hond bedoelt en waar hij heen wil.

Het leren lezen van jouw hond: het herkennen van de signalen die hij jouw geeft is de grootste uitdaging voor de baasjes (handlers). Het lezen van je hond groeit naarmate jullie als team steeds meer gevorderd raken.
Als handler leer je jouw hond en de signalen die hij geeft steeds beter (her)kennen. Dit zorgt ook buiten het trailen voor meer wederzijds begrip en een vertrouwensvolle samenwerking en unieke band.


Mantrailen bij Follow The Nose

Je kan bij Follow The Nose terecht voor:
-        groepslessen (kleine groepjes van min. 2 - max. 5 honden) op zaterdag- of zondag  (200 € voor een 10-beurtenkaart of 22,50 € per les/per hond)
-        privé-les 30 € per les/hond (Bij de privé-lessen dien je zelf iemand mee te brengen die voor "runner/slachtoffer" kan spelen.
 
Locatie: afhankelijk van de deelnemers wordt de locatie bepaald in Oost-Vlaanderen. We gaan zowel aan de slag in groene, landelijke gebieden (groen: bos,...) als in meer stedelijke omgevingen (Urban/grijs).

Lukt het voorgestelde tijdstip niet? Zodra er 2 of meer deelnemers zijn, kan er een les georganiseerd worden na afspraak.
Samen grenzen verleggen en successen boeken: het zorgt steeds voor wondermooie momenten!
In de lessen besteden we aandacht aan het leren van juiste lijnvoering, het leren uitwerken van sporen en richting kiezen op kruispunten of splitsingen…
We gaan zowel aan de slag in  bosgebieden als in meer stedelijke omgeving.
Zo komen er steeds nieuwe uitdagingen aanbod. Zeker is dat je nooit uitgeleerd raakt en dat maakt deze sport zo vreselijk leuk om te doen.
Mantrailen is geschikt voor elke hond van elke leeftijd en vindt steeds plaats op wisselende locaties.

 
(c) WdW - 2018
Terug naar de inhoud